Aceasta operatiune are ca si scop ajutarea pasari , papagalului dumneavoastra in ineplinifea functi de hranire fara dificultati.
Taierea ciocului se face numai atunci cand acesta creste exagerat de mare si exista riscul ca pasarea dumneavoastra sa fie in incapacitatea de a se mai hrani existand riscul ca aceasta sa moara de foame , dar si in cazurile in care aceasta a suferit de o boale sau carenta nutritionala care a deformat ciocul exagerat de mult.
Ori care ar fi motivele care impun taierea ciocului pentru optimizarea formei acestuia , executerea acestei operatiuni trebuie sa se efectueze de catre personal calificat sau experimentat in aceasta problema deoarece exista urmatoarele riscuri:
Ranirea pasari in timpul manipulari : Cel mai grav se taie din cioc prea mult ajungand la zona viie facand pasarea , papagalul sa sangereze si creindui o durere exagerata fiind in incapacitatea de a se hrani , taierea limbi pasari dumneavoastra , deformarea ciocului sau taierea incorecta a acestuia si in ultimul rand ranirea dumneavoastra prin ciupire in cazul pasarilor ne imblanzite sau prin automutilarea cu ustensila de taiat.
In cazul in care credeti ca stapaniti aceste probleme puteti efectua chiar dumneavoastra aceasta operatiune.
Pentru inceput rezultatul scontat trebuie sa vina in avantajul micutilor nostri prieteni iar pentru realizarea acesteia trebuie sa ne pregatim de la inceput:
Luam un prosop in care sa infasam pasarea ne mai trebuie o carioca cu care sa trasam conturul viitorului cioc care trebuie sa aiba o forma proportionala , partea superioara sa fie de minim 3 ori mai mare in cazul papagalilor de companie.
Si nu in ultimul rand ne mai trebuie obiectul munci recomandat ar fi un foarfece ascutit si pe masura ciocului (pentru perusi se poate folosi o forfecuta de unghi).
Dupa ce avem toate acestea luam pasarea si o imobilizam intr-o pozitie comfortabila fara ca aceasta sa se opuna prea mult , trasam usor conturul viitorului cioc si cu multa grija il taiem fara ca sa prindem limba pasari in foarfece , deoarece aceasta va da cu limba sa scoata foarfecele din cioc.
Taierea se face intrun intreg fara oprire pe la jumatatea operatiuni lasand colturi care sa raneasca limba si din care sa porneasca fisuri in cioc deoarece acestea pot avea ca si concesinta cresterea deformata a ciocului pe viitor.
Taierea se va face de sus in jos in ambele parti a ciocului iar varful daca va iesi prea ascutit se poate pili cu o pila de unghi.
Aceste find spuse dumneavoastra stiti mai bine ce aveti de facut sa ca va doresc spor la lucru. " Daca nu va simtiti in stare ca puteti face acest lucru eu va recomand sa apelati la persoane cu experienta sau la specialist , nu va bagati la creati care pot avea rezultate de care sa va para rau ulterior".
NOTA: TAIETURA IN CAZURILE PASARILOR CU CIOCUL CURBAT IN JOS SE VA FACA LASAND PARTEA SUPERIOARA A CIOCULUI SA TREACA PESTE PARTEA INFERIOARA CU OBLIGATORIU 5 MM , in cazul in care acesta depaseste cu 1 -2 mm acesti 5 mm puteti sa efectuati numai ajustarea acestuia prin pilire.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu